Medovo česnekové Stir-Fry s krevetami

https://img.readitlater.com/i/img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/2016-11/29/20/asset/buzzfeed-prod-fastlane03/sub-buzz-24609-1480471165-1/QS/resize%253D625%253A352/EQS/RS/w704.jpg?&ssl=1

Pro 4 osoby

Suroviny:

½ kila krevet

Marináda:
1½ lžíce nadrobno nakrájeného česneku
2 lžičky nadrobno nakrájeného zázvoru
½ lžičky drceného červeného pepře
1 lžíce olivového oleje
⅓ hrnku medu
⅓ hrnku sojové omáčky

Postup:

1. Dejte krevety do uzavíratelného sáčku nebo misky.

2. V menší misce smíchejte vše na marinádu.

3. Nalijte půlku množství marinády na krevety. Druhou půlku si schovejte na později.

4. Nechte krevety alespoň 15 min marinovat v chladu.

5. Rozpalte olej na pánvi a vložte na ní krevety. Marinádu, ve které krevety byly naloženy vyhoďte. Osmažte krevety na obou stranách. Každá strana zabere cca 1 minutu.

6. Nalijte druhou půlku marinády na krevety a chvíli povařte.

7. Naservírujte krevety a ozdobte jarní cibulkou

8. Dobrou chuť!

Zdroj: buzfeed.com